Loading

piedmont-rzut-osiedla

INWESTYCJA

PIEDMONT TO WYSOKA JAKOŚĆ WYKOŃCZEŃ
OPIS
Inwestycja położona jest w Krakowie, w najstarszej części dzielnicy Podgórze, po zachodniej stronie ulicy Kalwaryjskiej, głównej ulicy tej części miasta. Projektowana inwestycja została opracowana z najnowszymi trendami oraz z zachowaniem miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego „Stare Podgórze – Mateczny”. Składa się z trzech różnych segmentów nadziemnych (A, B i C) połączonych ze sobą kondygnacją podziemną, w której znajduje się garaż, pomieszczenia techniczne, pomocnicze oraz komórki lokatorskie. Opracowane segmenty mają 5 kondygnacji naziemnych zwieńczonych płaskim stropodachem, co sprawia, że idealnie wpisują się w lokalną zabudowę oraz tworzą nowoczesny charakter.
FUNKCJA
Projektowane założenie posiada głównie funkcję mieszkalną. Wnętrza mieszkań zostały zaprojektowane tak, aby stworzyć otwartą przestrzeń dzienną i wydzieloną, intymną przestrzeń nocną. Zaprojektowane przestrzenie można swobodnie zagospodarować dostosowując je do indywidualnych potrzeb. Między innymi dzięki dowoloności w dzieleniu na pomieszczenia oraz uzgadnianiu dodatkowych otworów w ścianach nośnych. Każde mieszkanie posiada własny balkon, antywłamaniowe drzwi wejściowe oraz stolarkę okienną PCV z nawiewnikami higrosterowalnymi.
DESIGN
Założeniem inwestycji jest łagodne dostosowanie się do obecnego otoczenia, zaprojektowanie architektury o prostej i eleganckiej formie, tworzącej kameralną przestrzeń dla przyszłych mieszkańców Piedmontu. Zgodnie z projektem na elewacji budynków będą przeważać odcienie dwóch kolorów: białego i szarego. Segment frontowy budynku A, jako reprezentacyjna część inwestycji, zostanie obłożony płytkami klinkierowymi, natomiast tynki w budynkach B i C zostaną pokryte jasnymi kolorami. Ponadto w cofnięciach budynków planowane jest zastosowanie płyt elewacyjnych o strukturze drewna.

© 2016 Piedmont Wszystkie wizualizacje nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. Wizualizacje mają charakter poglądowy, a ich ostateczny wygląd może ulec zmianie.